معروف ترین خانه‌های هوشمند

هوشمندسازی خانه، به معنی خودکار شدن همه لوازم و تجهیزات لوکس خانه می‌باشد. قابلیت کنترل اتوماتیک همه وسایل حتی از راه دور و ایجاد امنیت، آسایش و رفاه برای افراد خانه، از مهم‌ترین موضوعات هوشمندسازی است. امروزه همه افراد از گوشی، تبلت و یا لب تاب استفاده می‌کنند. خانه‌های هوشمند بر اساس تکنولوژی پیش می‌رود و دارای سیستم‌های به‌روز و مدرن می‌باشد. معروف ترین خانه‌های هوشمند توسط شرکتهای فعال در این عرصه و ثروتمندان با امکانات جالبی ساخته شده است که در ادامه به معرفی تعدادی از آن ها خواهیم پرداخت.

اما تعریف ما از سیستم هوشمند به این صورت است: یک مرکز فرماندهی است که قابلیت کنترل همه دستگاه‌ها را به‌صورت خودکار دارا است. زمانی که حسگرها در نقاط مختلف خانه نصب و راه‌اندازی می‌شوند، همه وسایل هوشمند شده برای اجرای فرمان‌ها به سیستم کنترل متصل می‌شوند و تحت نظارت قرار می‌گیرند.

کنترل وسایل و خانه هوشمند از راه دور، تنها با یک گوشی به‌سادگی قابل انجام است. توانایی برقراری ارتباط دستگاه‌های الکترونیکی با یکدیگر از ویژگی مهم خانه‌های هوشمند است. لوازمی همچون چراغ‌ها، سیستم گرمایشی و سرمایشی، تلویزیون، وسایل برقی آشپزخانه، دوربین‌ها، کامپیوترها و … از جمله مواردی هستند که در خانه‌های هوشمند می‌توانند تحت تنظیم و کنترل قرار بگیرند.

آیا تا به حال به فکر هوشمند کردن خانه افتاده‌اید؟ چگونه می‌توان خانه‌ای را هوشمند کرد؟ چرا هوشمند شدن، از مزیت‌های زیادی برخوردار است؟ چه تفاوتی بین خانه‌های هوشمند و عادی وجود دارد؟ این سؤالات، شاید ذهن برخی افراد را به خود مشغول کرده باشد و دوست دارند از ویژگی‌های هوشمندسازی خانه بهره‌مند شوند.

ما در این مطلب، چند نمونه از خانه‌های هوشمند، مزایا و تفاوت‌های آن با خانه‌های معمولی را توضیح خواهیم داد.

معرفی چند نمونه از معروف ترین خانه‌های هوشمند در جهان

خانه‌های استوانه‌ای شکل:

خانه هوشمند استوانه ای

طراحی این خانه در سال ۲۰۱۳ توسط یک معمار قزاق صورت گرفته و برخی افراد طرفدار این مدل خانه‌ها هستند. البته ساخت این خانه‌ها متداول نشده و مهندسان در حال تکمیل و نهایی سازی این پروژه می‌باشند.

عمارت هوشمند بیل گیتس:

عمارت بیل گیتس

از هوشمندترین خانه‌های جهان محسوب می‌شود. دارای کدهای امنیتی است. زمانی که مهمان‌ها وارد می‌شوند به آنها جهت دسترسی به وسایل کد داده می‌شود تا به‌راحتی از وسایل استفاده کنند. بیل گیتس در واشنگتن زندگی می‌کند. این خانه ۱۳۰ میلیون دلاری به مدت ۷ سال ساخت آن طول کشیده است.

با اتصال میکروچیپی به سینه ساکنان این خانه، دما و روشنایی توسط حسگرها کنترل می‌شود.

همچنین در عمارت هوشمند بیل گیتس نمایشگرهای بزرگی قرار داده شده که با لمس دکمه‌های تعبیه شده رو نمایشگرها، تابلوهای نقاشی نمایش داده می شود. جالب اینجاست که درخت بیل گیتس به سیستم هوشمند متصل است و با کاهش رطوبت درخت، به طور خودکار آبیاری می‌شود. تنظیم نور، استفاده از سیستم‌های صوتی و تصویری، وسایل گرمایشی و سرمایشی و سایر وسایل از مواردی هستند که با کدهای امنیتی تحت کنترل و تنظیم قرار می‌گیرند.

خانه‌های کپسولی شکل:

خانه کپسولی

خانه‌های کپسولی مناسب برای یک یا دو نفر به مدت یکسال می‌باشد و البته قابل حمل نیز هستند. از راه دور به طور کامل می‌توان کنترل آن را در دست داشت و همه ویژگی‌های یک خانه هوشمند را دارا است.

خانه هلیوتروپ:

خانه هیلتروپ

توسط یک معمار آلمانی با جدیدترین متدهای روز دنیا ساخته شده و این خانه از لحاظ مصرف بهینه انرژی جزو بهترین خانه‌های هوشمند در جهان محسوب می‌شود. از طریق انرژی خورشید صورت می‌گیرد و دی‌اکسیدکربن و گاز گلخانه‌ای تولید نمی‌کند.

خانه‌های شناور:

خانه شناور
خانه هوشمند Wired (سیمی):

دارای یک سیستم رسانه مرکزی که وسایل هوشمند خانه متصل است و همه آنها را کنترل می‌کند. قابلیت اتصال به تمام گوشی‌های هوشمند را دارد و از یک سرور رسانه مرکزی تبعیت می‌کند.

خانه‌های کربن صفر:

خانه کربن صفر
موزه‌ی علم و صنعت شیکاگو:

موزه علم و صنعت شیکاگو

این خانه سه طبقه است و به شکل موزه طراحی شده است. آینه حمام این خانه از تکنولوژی پیشرفته‌ای برخوردار است که اخبار و وضعیت آب‌وهوا را نشان می‌دهد. دارای سیستم اتوماسیون که مصرف انرژی خانه را کنترل می‌کند.

خانه کوچک اینتل:

خانه اینتلخانه ۲۰ متری است که با نصب اپلیکیشن می‌توان همه تجهیزات خانه را کنترل کرد. تنظیم روشنایی خانه، قفل در به طور هوشمند، ورود به خانه با تشخیص چهره و همچنین تغییر دمای اتاق، از ویژگی‌های این خانه کوچک می‌باشد.

ویژگی ها و مزایای خانه‌های هوشمند:

دارای قابلیت کنترل دمای خانه: یکی از مزیت‌های خانه‌های هوشمند، کنترل دمای محیطی خانه است که با نصب یک گیرنده و ترموستات بی‌سیم به سیستم گرمایشی و سرمایشی، دما را می‌توان تحت کنترل قرار داد.

با اجرای اپلیکیشن‌ها بر روی گوشی و لب تاب و سایر دستگاه‌های کنترل، حتی می‌توان از راه دور دمای محیط را کنترل و تنظیم کرد. دستگاه هوشمند دما قابلیت کنترل از طریق صدا را دارا هستند و با تشخیص فرد در آن قسمت خانه، دمای اتاق را مطابق با حضور او تغییر می‌دهند.

صرفه‌جویی در مصرف انرژی: کاهش مصرف انرژی و به همراه آن کاهش برخی هزینه‌ها، از دلایل و ویژگی خانه‌های هوشمند محسوب می‌شود. با هوشمندسازی می‌توان روشن و خاموش بودن همه وسایل را تحت کنترل قرار داد و از بیهوده روشن ماندن جلوگیری کرد.

رفاه و امنیت: زمانی که خانه ترک می‌کنید، دچار برخی نگرانی‌ها می‌شوید. هوشمند بودن وسایل، امنیت آنها را نیز تضمین می‌کند و سیستم امنیتی بی‌سیم شامل ردیاب‌هایی است که ورود افراد غیرمجاز را هشدار می‌دهد. سیستم‌های هوشمند هنگام حریق و یا دیگر سوانح، به گوشی پیام هشدار می‌فرستند تا کاربر متوجه اتفاقات بشود و هر چه زودتر مانع آن بروز خطر شود.

درب پارکینگ دارای حسگرهایی است که موقع بروز مشکل، اعلام خطر می‌کنند. دوربین‌های مداربسته نیز جزو موارد امنیتی هستند.

رفاه و آسایش از بارزترین مزایای خانه هوشمند است. به طور مثال زمانی که شیر در یخچال رو به اتمام است، به‌صورت آنلاین سفارش می‌دهد.

آبیاری هوشمند: یکی دیگر از ویژگی‌های خانه هوشمند، آبیاری به‌صورت خودکار است. حسگرهای هوشمند بدون هدر رفت آب، گیاهان و درختان را آبیاری می‌کنند و نیازی به اتصال هاب مرکزی نیست. هنگام بارندگی، آبیاری متوقف شده و دوباره با قطع آن در روز بعد (البته در صورت نیاز) آبیاری ادامه می‌یابد.

ایجاد سرگرمی: با اتصال سیگنال‌های تلویزیونی به‌صورت بی‌سیم می‌توان از تماشای برنامه‌ها، در اتاق‌هایی که به هاب مرکزی متصل هستند؛ لذت برد. کودکان می‌توانند به‌راحتی بازی‌هایی ویدئویی را تجربه کنند و سیستم‌های صوتی و تصویری را در هر اتاق داشته باشند.

از دیگر مزایای خانه‌های هوشمند

  • تحت کنترل قرار دادن نور و روشنایی
  • کنترل هوشمند پرده‌ها
  • دارای سیستم هوشمند اعلام حریق
  • قابلیت داشتن سینمای خانوادگی
  • برخوردار از سیستم‌های صوتی و تصویری هوشمند
  • مدیریت همه لوازم خانه از طریق دستگاه لمسی و یا گوشی
  • کنترل تمام ورودی و خروجی‌های ساختمان
  • دارای سونا، جکوزی و استخر هوشمند
  • تفاوت خانه هوشمند با دیگر خانه‌ها

ویژگی‌های و مزایای خانه‌های هوشمند قابل مقایسه با خانه‌های معمولی نیست. همه مواردی گه در قسمت‌های بالا گفته شد، در خانه‌های معمولی پیدا نمی‌شود. خانه‌های عادی و غیر هوشمند، از سیستم کنترل وسایل برخوردار نیستند و به طور عادی کار می‌کنند.

تمام فعالیت و عملکرد خانه‌های هوشمند به طور خودکار با گوشی و یا دستگاه بی‌سیم صورت گرفته و از راه دور قابل کنترل هستند. در خانه‌های معمولی هیچ تجهیزات هوشمندی وجود ندارد و همه چیز با اراده افراد انجام می‌پذیرد.


اگر قصد هوشمندسازی ساختمان خود در هر نقطه از ایران را دارید کافیست با نمایندگی لوکسون اتریش و یا با شماره ۰۹۱۳۳۶۴۸۶۴۱ تماس حاصل بفرمایید تا با امکانات معروف ترین خانه‌های هوشمند زندگی کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *